Konfirmantene Frida og Helene var med da Åsgårdstrand åpnet sitt nye kultursenter

NY GENERASJON: Frida Helene Bjørthun(t.v.) og Helene Bosseng representer den nye generasjonen i Åsgårdstrand kirke.

NY GENERASJON: Frida Helene Bjørthun(t.v.) og Helene Bosseng representer den nye generasjonen i Åsgårdstrand kirke. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Åpningen av nye Åsgårdstrand kirke og kultursenter ble feiret i dag søndag. Nå har byen fått kirke for en ny generasjon.

DEL

Etter 25 års arbeid drevet frem av frivillige var den store dagen kommet, året før kirken kan feire sitt 50-års jubileum. Det viste seg tidlig i kirkens historie at kirken ble for liten. En ny tid trenger nye tidsriktige lokaler, fastslår Dennis Larsen som har vært sentral i utbyggingen. Larsen er ellers sjømannsprest, og har sendt Gjengangeren følgende referat fra feiringen søndag 28. januar:

Mange å takke

Sogneprest Nils Magnus Hovland kunne ønske velkommen til festgudstjeneste på såmannssøndagen.

LES OGSÅ: Feirer med åtte dagers festival

– Det ble sådd en visjon for 25 år siden som nå spirer frem. Og i løpet av disse årene er det mange som har bidratt til at vi nå kan glede oss over en utvidet kirke, fortalte sogneprest Hovland. Prost Harald Bryne snakket om hvordan kirken i dag er opptatt av å trekke den lokale kulturen inn i

kirken, for slik har det ikke alltid vært. Han trakk frem Åsgårdstrand menighets verdier; Inkluderende, livsnær, trygg og brobyggende.

Og med dette som utgangspunkt vil kirken være et viktig bidrag i lokalmiljøet i Åsgårdstrand. Kirken i Åsgårdstrand er et offentlig bygg finansiert gjennom gaver og givertjeneste blant innbyggerne i byen. Den store frivilligheten var også synlig i festgudstjenesten hvor mange hadde ulike oppgaver, blant annet konfirmantene Frida Helene Bjørthun og Helene Bosseng som var tekstlesere og samlet inn offeret.

Fulgt opp i alle år

Etter gudstjenesten var det kaker og fest i de nye lokalene, det vil si på kirkens torg og konferanserom. Nestleder i menighetsrådet, Hilde Grøstad Aasen ledet, og takket blant annet arkitekt Ragnar Korneliussen som har fulgt byggeprosjektet i 25 år.

LES OGSÅ:  Nå truer de med å stenge Horten kirke

Han overleverte original tegningene som en gave til kirken. Festgudstjenesten var starten på åpningsuken som er kalt «Kom og se».

Det er arrangement hver dag og avsluttes kommende søndag, 4. februar, med skuespiller Svein Tindberg som forteller, leser og leker med tekster fra bibelen.

Artikkeltags