– Vi setter større krav nå

ÅIF: Bak f.v.: Torjus Næss (trener), Richard Arnesen, Markus Karleng, Kristoffer Bardoff, Anders Hetland, Ole Ramsdal, Andreas Kriken, Truls Fjeldvang og Markus Aasland (trener). Foran f.v.: Daniel Næss Løyning, Jon Arne Dahl, Lars Trygve Segerstrøm, Even Brunstad og Martin Mathisen.

ÅIF: Bak f.v.: Torjus Næss (trener), Richard Arnesen, Markus Karleng, Kristoffer Bardoff, Anders Hetland, Ole Ramsdal, Andreas Kriken, Truls Fjeldvang og Markus Aasland (trener). Foran f.v.: Daniel Næss Løyning, Jon Arne Dahl, Lars Trygve Segerstrøm, Even Brunstad og Martin Mathisen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor måtte ÅIF trekke A-laget etter sommerferien.Med to nye trenere og sju nye spillere, ser de lyst på årets sesong.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Etter to nedrykk på rad tar Torjus Næss og Markus Aasland tak i seniorfotballen i Åsgårdstrand.

– Foreløpig ser det greit ut. I januar signerte vi sju nye spillere, og vi bruker vinteren på å øve oss på utvikling. Vi har en veldig positiv gruppe med spillere, og vi er stort sett 15 til 16 mann på hver trening, forteller Torjus Næss.

LES OGSÅ: Nye trenere for ÅIF

6. divisjon

I årets første treningskamp på kunstgresset i Åsgårdstrand ledet han laget fra sidelinja. Den andre treneren, Markus Aasland, var på banen som lagkaptein. Motstander og nabo Barkåker var tett ved å rykke ned fra 6. divisjon i fjor høst, men berget plassen med seier i den siste kampen. Så dette er to lag som møtes i serien i år.

NY GIV: Hva gjør vi nå? Trenerne Markus Aasland og Torjus Næss  legger strategien for andre omgang

NY GIV: Hva gjør vi nå? Trenerne Markus Aasland og Torjus Næss legger strategien for andre omgang Foto:

Treningskampen endte 0–0. Resultatet lyver ikke i forhold til at ÅIF ser ut til å ha et godt forsvarsspill, mens det fortsatt er mye å hente foran motstanderens mål.

Hvem skal score for ÅIF? De siste sesongene har Petter Emil Schiøtz og Simen Bjørn Juklerød Tollefsrud vært garantister for mange ÅIF-scoringer. Begge har takket for seg i klubben. Kampen mot Barkåker viste at de må være savnet.

Trenerteamet har opprettet scoringsklubben. Medlemmene har forpliktet seg til å betale fem kroner for hver ÅIF-scoring. Pengene skal ÅIF bruke på nødvendig utstyr. Med 20 seriekamper bør det være håp om noen kroner på kontoen. Den spesielle klubben skal allerede ha mange supportere.

LES OGSÅ: ÅIF ute av serien: – Det er helt grusomt at vi nå er ferdig fordi vi ikke kan møte til kamp.

Mye strengere

Næss og Aasland har innført strengere disiplin i ÅIF-fotballen.

– Vi setter større krav overfor spillerne nå. De må komme til trening og vi skal skape en treningskultur. Den har vært fraværende i ÅIF de siste sesongene, forteller Torjus Næss.

23-åringen Kristoffer Bardoff blir en viktig spiller i Åsgårdstrand. Så lenge kreftene holdt, dominerte han midtbanen sammen med evigunge Morten Kihle hos Barkåker. Pasningsfoten til Kihle er trolig fortsatt best i Vestfold.

Slutten av treningskampen endte i stort sett tull og tøys hos begge lag. Kramper, småskader og stive bein lot seg ikke kombinere med festfotball. Men med ny giv i ÅIF og mange mann på trening, vil sikkert laget orke kampen ut når vi kommer fram til seriestart rett over påske.

Artikkeltags