Fredag formiddag. Siste skoledag før ei uke med høstferie. Rektor Ingo Weschke samler elevene sine. Tiden er inne til å takke for seg på Karljohansvern. I talen sin ba rektor elevene om ta med seg alle de gode minnene fra skoletida på Karljohansvern.

Mandag 7. oktober er rektor og ansatte på plass i den flunkende nye skolen i Åsgårdstrand. De skal gjennomføre en planleggingsdag. Derfor møter elevene først tirsdag 8. oktober. En ekstra fridag er innvilget.

De fleste flyttelassene har allerede kjørt til Åsgårdstrand. Inne i det provisoriske administrasjonsbygget holdt lærerne på med de siste forberedelsene til videre arbeid på en ny skole.

Ute i skolegården traff Gjengangeren på en gjeng med jenter i sjetteklasse. På en benk hadde de en liten pause i ballspillingen.
– Litt rart å flytte fra denne skolen. Samtidig gleder vi oss til å komme til nye Åsgården. Den dagen har vi sett fram til, sier jentene samstemt.


Elevene i sjette klasse skal nå begynne på sin fjerde skole. De gikk i andre klasse da tidligere Åsgården skole ble rammet av en tragisk brann natt til andre påskedag. I tredje- og fjerdeklasse stablet elevene seg sammen på trange Klokkeråsen skole i Tønsberg. Femteklasse og noen uker av sjetteklasse har undervisningen foregått på Karljohansvern i naturskjønne omgivelser.

Så var skoledagen over. Inn i den lange, gule skolebussen for siste gang. Høstferien venter. Pluss en flunkende nye skole.