Gå til sidens hovedinnhold

Julekonsert med Sølvguttene i Artilleriverkstedet: – Det blir stort og magisk

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå planlegges julekonsertene. Artilleriverkstedet på KJV har sikret seg landskjente Sølvguttene, som skal synge julen inn 14. desember.

– Akkurat nå er jeg bare sykt fornøyd med at vi får arrangere en sånn konsert her inne. Det blir stort og magisk, smiler Fredrik Fagerli Dahle.

– En julekonsert med Sølvguttene i Artilleriverkstedet, jeg tror stemningen kommer til å bli helt magisk, sier han.

Julekonsertene

Julekonsertene til Sølvguttene er kjente og kjære landet rundt.

– Her vil du få oppleve våre alles kjente og kjære julesanger i tillegg til annen flott korsang fra et bredt sammensatt repertoar. – Vi kan nærmest garantere julestemning, skriver koret selv i en pressemelding.

En institusjon

– Sølvguttene ble stiftet av Torstein Grythe i 1940. Koret er en institusjon i norsk sang og musikkliv. Sølvguttene har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser, og koret har vunnet den britiske korkonkurranse «Let the Peoples Sing».

– Koret har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje og korets klang og korkultur er unik, forteller pressemeldingen foran konserten i Horten.

LES OGSÅ: Korpsene på frierfot til kommunen

En tradisjon

Sølvguttene er for veldig mange blitt en viktig del av norsk juletradisjon med sine julekonserter. Koret har sunget sammen med kjente, internasjonale artister som Kiri Te Kanawa, Barbara Hendrix, Jan Garbarek og Andrea Bocelli.

Sølvguttene har selv fostret nasjonale og internasjonale kunstnere som blant andre operasanger Terje Stensvold og cellisten Truls Mørk.

– De har hatt et nært samarbeide med Den Norske Opera, Oslo-Filharmonien, Nationaltheatret og Rikskonsertene i Norge.

På turneer

De siste årene har koret vært på turneer i Italia (2004), Litauen, Latvia og Estland (2005), Tyskland (2006, 2007), Hellas (2009), Sør-Afrika (2012), Tyrkia (2013), Roma (2015), USA (2015) og Sveits (2017).

– Hvert år har Sølvguttene også turnerer i Norge og de siste årene har korets avholdt julekonserter i Nord-Norge med konserter i Bodø, Kabelvåg, Tromsø og Hammerfest, samt i Bergen og Ålesund.

I tillegg besøkes Göteborg hvert år i adventstiden.

Kommentarer til denne saken