Vil samle alle kreative sjeler i Artilleriverkstedet

I BAREN: Fredrik Dahle har invitert til idemyldringsmøte.

I BAREN: Fredrik Dahle har invitert til idemyldringsmøte. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gutta som er i ferd med å etablere et kreativt næringssenter i Artilleriverkstedet, får starthjelp fra Drammen.

DEL

I Artilleriverkstedet vis-à-vis Marinemuseet, hvor Forsvarets logistikkavdeling holdt hus helt fram til 2009, ligger alt til rette for at Fredrik Dahles kongstanke om å etablere et kreativt næringssenter skal lykkes.

Sammen med Kristian Syvertsen og Håkon Ellingsen etablerte han i fjor Artilleriverkstedet AS. Nå har de også innledet et samarbeid med Papirbredden innovasjon i Drammen. Etableringen av gründerhuset i Horten blir et pilotprosjekt i Horten.

MIDT I SMØRØYET: Forsvarsbygg tar seg av alt utvendig vedlikehold av bygningen som ligger vendt mot Preus museum.

MIDT I SMØRØYET: Forsvarsbygg tar seg av alt utvendig vedlikehold av bygningen som ligger vendt mot Preus museum. Foto:

Får drahjelp fra Drammen

– De er superdyktige mennesker som har gjort dette før, forteller Fredrik, mens han bevilger seg en pause i nedriggingen etter Vervenfestivalen.

Bak Papirbredden Innovasjon i Drammen står det flere deleiere, blant annet fylkeskommunen. Deres mål er å være støttespillere til nyetableringer i Buskerud. Og nå også Horten.

I den hundre år gamle hvite murbygningen på 2300 m² er det rom for mange aktiviteter. Arbeidstittelen er gründerhus eller kreativt næringssenter.

VASKA SEG: Hva kan denne lange vasken med 12 kraner brukes til?

VASKA SEG: Hva kan denne lange vasken med 12 kraner brukes til? Foto:

LES OGSÅ: – Dette er en gla'nyhet for mange som det er vanskelig å sitte på lenger

ASet de har etablert har som mål å legge til rette for at folk skal kunne jobbe sammen.

– Vi vil samle alle kreative og profesjonelle sjeler inn under samme tak.

Elleve av sistnevnte kategori har allerede tyvstartet, blant dem en kunstkurator, en grafisk designer, en gitarist og en komponist.

– Vi vil skape noe folk har bruk for. Det kan være hva som helst, men vi vil være med og spille ball når ting bestemmes her. Det handler om byutvikling, sier Dahle.

GAMMEL OG NY DØR: – Det er viktig å ta vare på byggets historie, mener Fredrik Dahle. Den gamle, rustne ytterdøra har blitt en kontrast til den nye skyvedøra.

GAMMEL OG NY DØR: – Det er viktig å ta vare på byggets historie, mener Fredrik Dahle. Den gamle, rustne ytterdøra har blitt en kontrast til den nye skyvedøra. Foto:

LES OGSÅ: Flere enn noensinne besøkte KJV i 2016

Kafehjørnet er ferdig

I et hjørne er det satt opp en bardisk. Planen på sikt er å åpne kafe for alle som bruker området.

– Vi vil holde husleien så lav som mulig. Lokalene er rå. De er som de er.

Fortsatt gjenstår noen arbeider før bygget kan godkjennes som et kreativt næringssenter, men over sommeren kan Fredrik Dahle invitere til åpningsfest.

Torsdag kveld går startskuddet med et åpent møte for alle som vil høre om hvordan kreative prosjekter lykkes andre steder.

SPOR FRA FORTIDEN: En klistrelapp på murveggen forteller at 80 åra var mulighetenes ti-år.

SPOR FRA FORTIDEN: En klistrelapp på murveggen forteller at 80 åra var mulighetenes ti-år. Foto:

Inviterte foredragsholdere:

Grønt Skifte. De arbeider blant annet med å gjøre den magiske fabrikken i Tønsberg sirkulærøkonomisk. Målet er at det fra alt avfall lages nye produkter og ressurser for landbruk og husholdninger.

Inger Grimm jobber med flere prosjekter knyttet til urban dyrkning og formidling. BIOLAB og Den Magiske Fabrikken er to av dem.

Arkitektfirmaet DRMA forteller om urbane boligprosjekter/boformer, det å legge til rette for vakre, grønne omgivelser som gir folk mulighet for å drive med jord og planter der de bor.

Torhild Andersen har i mange år jobbet med utviklingen av Fabrikken på Lillehammer. Hun deler sin erfaring fra oppstart, drift og utvikling av gründerhus med kulturelt fortegn.

Lars Ueland Kobro vil snakke om hvordan sosialt entreprenørskap, akademia, innovasjon og gründere henger sammen og bidrar til vekst og

utvikling.

Artikkeltags