Gå til sidens hovedinnhold

– Arrogante veimyndigheter!

Borrehaugene har fått sitt velfortjente severdighetsskilt. Men Midgard vikingsenter har ikke engang korrekt navn.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvorfor er ikke skiltet korrigert? spurte jeg i et debattinnlegg i Gjengangeren i slutten av november i fjor.

Les innlegget her

Foreløpig har ikke veimyndighetene tatt seg bryet med å svare, derfor gjentar jeg spørsmålet nå, og sender dette innlegget som en formell henvendelse til fylkeskommunen pr. e-post, og minner om lovverkets bestemmelser om svar innen rimelig tid, definert som en ukes tid i forvaltningsloven.

Spørsmålet til fylkeskommunen, som har ansvaret for fylkesveien, er enkelt: I november 2017, altså for drøyt tre år siden, ble det bestemt at Midgard historisk senter skulle omdøpes til Midgard vikingsenter. Jeg skulle tro at selv en offentlig etat ville klare å produsere nye skilt på tre år, og få dem opp. Og ikke minst, at skiltet til Midgard med Gildehallen, blir merket som severdighet med brunt skilt, slik stedet vitterlig er. Museer andre steder er merket som severdighet. Hva er grunnen til at dette ikke er ordnet for Midgard?

For å bistå Vestfold og Telemarks veimyndigheter om hvor dette er, siden de åpenbart ikke vet det, kan jeg opplyse om at skiltet skal stå på denne plassen: FV325-S3D1 m 3863. Som det fremgår av bildet, er skiltet som står der i dag, feil. Dessuten fremstår det som om Midgard er en kafé, ikke som det unike museet og den historisk spennende plassen det er.

Denne henvendelsen er, i tillegg til å være sendt Gjengangeren som debattinnlegg, som nevnt også sendt som en formell henvendelse til fylkeskommunen. Jeg regner med at de ansvarlige i byråkratiet kan svare på når korrekte skilter kommer opp.

Hvis det er andre lesere som lurer på hvorfor ikke skiltene er på plass, kan de jo sende en e-post til fylkeskommunen og spørre. Lovverket krever snarlig svar til dem som henvender seg til offentlig myndighet. E-postadressen er post@vtfk.no.

Jeg imøteser fylkeskommunens svar både direkte til meg, og som et innlegg til Gjengangerens lesere. Og som sagt innenfor forvaltningslovens frister for snarlig svar.

Kommentarer til denne saken