Are om havna: – Dette er starten på noe som jeg tror veldig mange av kommunens innbyggere vil glede seg over

HAVNEPLANEN: Ordfører Are Karlsen minner om at alle får komme med innspill til havneplanen.

HAVNEPLANEN: Ordfører Are Karlsen minner om at alle får komme med innspill til havneplanen. Foto:

Av

Manglende utvikling i havneområdet sees på av mange som en svakhet ved Horten.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå har vi imidlertid muligheten til å snu dette til en stor styrke. Et stort område fra ferja til Linden - som i dag hovedsakelig består at asfalt, biler, industribygg og betong - skal gjøres tilgjengelig for kommunens innbyggere.

I arbeidet med planen har jeg vært spesielt opptatt av tre ting. For det første må havneområdet utvikles på en måte som gjør at alle kommunens innbyggere kan få glede av det. I den planen som nå foreligger mener jeg dette er godt ivaretatt. På det over en kilometer lange området fra Fyllinga til Linden vil det være plass til en rekke forskjellig ting, som kultur, servering, havnevirksomhet, boliger, parker, aktiviteter, arbeidsplasser, med mer. Det åpnes også for badeplasser, stupetårn, lekeplasser og andre møteplasser som bringer folk sammen. Ytterst mot fjorden vil det være en bred kyststi som alle kan ferdes på.

Videre har jeg vært opptatt av at planen må utarbeides på en måte som gjør det sannsynlig at den blir realisert. Flytting av biloppstillingsplassen, riving av HAC-bygget, grunnarbeider, infrastruktur, bygging av parkanlegg, kyststi, aktivitetsområder, med mer, medfører enorme kostander. Kommunen har ikke mulighet til selv å bære alle disse kostandene, så vi er helt avhengig av å ha med private aktører. Hvis vi ikke lykkes med dette er den en reell fare for at området fra ferja til Linden fortsatt blir liggende som i dag de neste tiårene. Denne overordnende planen gir imidlertid et handlingsrom som gjør meg optimistisk.

Til slutt har jeg vært opptatt av å samle en bredest mulig flertall bak det som blir vedtatt. Jeg er derfor veldig glad for at det har vært en god dialog mellom de politiske partiene, og at det ser ut til å bli stor støtte til hovedtrekkene i planen. Det gir oss muligheten til å holde en stø kurs og sikre fremdrift i utviklingen over mange år.

Jeg er selvsagt også kjent med at enkelte ikke er fornøyd med planen og har stor respekt for det. Når det gjelder byutvikling, utforming av bygg og estetikk er det veldig vanskelig å få alle til å bli enige om det samme. Noen liker høye bygg, noen liker lav bygg, noen liker glass, noen liker tre, noen vil ha mer lekeplasser, mens andre vil flere arbeidsplasser. Jeg tror imidlertid planen inneholder så mye forskjellig at alle vil finne mye de liker, og jeg er sikker på at de aller fleste vil mene at det som kommer er mye bedre enn den betongen og asfalten som preger store deler av området i dag.

Jeg vil også minne om at de forskjellige områdene innenfor planen skal detaljreguleres, så alle vil få nye muligheter til å komme med innspill. Selv gleder jeg meg veldig til fortsettelsen. Dette er starten på noe som jeg tror veldig mange av kommunens innbyggere vil glede seg over.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.