Gå til sidens hovedinnhold

475 helt ledige i Horten

Artikkelen er over 3 år gammel

Ved utgangen av året er det registrert 475 helt arbeidsledige personer i Horten. Det er en liten nedgang sammenlignet med fjoråret.

Ved nyttår var det 3.387 helt ledige i Vestfold, som tilsvarer en reduksjon på 12 prosent fra samme periode i 2016.

Enklere for arbeidssøkere

– For 8. måned på rad har vi en redusert ledighet i fylket. Dagens arbeidsmarked kjennetegnes ved at det er flere ledige stillinger og færre nye arbeidssøkere. Dermed blir det også enklere for arbeidssøkere å finne ny jobb, skriver avdelingsdirektør Gunhild Løkkevol i Nav en pressemelding.

Arbeidsledigheten i fylket utgjør 2,7 prosent av arbeidsstyrken mot 2,4 prosent for landet.

Antall ledige i Tønsberg er forøvrig 719, i Sandefjord 899 og i Larvik 423.

LES OGSÅ: NAV sa opp omstillingsavtalen med Fønix: – Vi har ikke fått det til i Horten

Færre unge ledige

Ledigheten har gått ned i samtlige aldersgrupper, og det er spesielt gledelig at ungdomsledigheten viser størst reduksjon. Samlet er det 18 prosent færre ledige under 30 år enn for ett år siden.

– Innenfor yrkesområdene er det industriarbeid som står for den største reduksjonen i ledigheten med hele 25 prosent. Også ingeniør- og ikt-fag har en god reduksjon med 18 prosent. – Dette er positivt med tanke på at det er to yrkesområder som i lengre tid har slitt i arbeidsmarkedet, sier Løkkevol.

LES OGSÅ: Flere unge i Horten skal ut i jobb, men: – Det er ingen «quick fix» å få ned ungdomsledigheten

Tiltak gir effekt

Ved utgangen av året var det 883 arbeidssøkere på arbeidsmarkedstiltak.

– 10 måneder etter gjennomført tiltak har 63 prosent av arbeidssøkere kommet i jobb, mens tilsvarende for personer med nedsatt arbeidsevne er 43 prosent. Lønnstilskudd er det tiltaket vi ser har best jobbeffekt, melder Løkkevol.

Etterspørselen etter arbeidskraft har økt de siste månedene. For desember ble det registrert 751 ledige stillinger. Økningen er størst for industriarbeid, helsesektoren og bygg og anlegg.

Kommentarer til denne saken