Gå til sidens hovedinnhold

Aps tomme valgløfter

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Terje Johansen fra Arbeiderpartiet skriver i Gjengangeren 16.juli et innlegg med en rekke bortforklaringer fra sine egne valgløfter fra 2015. Han påstår at det ikke er dekning for å si at Ap har sviktet velgerne når de ikke innfrir sitt eget løfte om å «jobbe for å etablere flere sykehjemsplasser».

Are Karlsen, Terje Johansen og Arbeiderpartiet i Horten har gjort det stikk motsatte, de har lagt ned sykehjemsplasser. Hvis ikke det er et løftebrudd, hva er et løftebrudd da?

Johansen har rett i at Horten står i en krevende økonomisk situasjon, og at kommunen har lavere skatteinngang enn sammenlignbare kommuner. Problemet er jo at det til stadighet ser ut til at flertallet ikke tar innover seg den krevende økonomiske situasjonen, når de ved en rekke anledninger de siste fire årene har økt låneopptakene. Da Kulturhuset 37 skulle pusses opp valgte Ap og flertallet det aller dyreste alternativet. Når det røde bygget skal pusses opp finner man ut at det er gjort et slett arbeid i å kartlegge byggets tilstand, og nye millioner av kroner må fly inn i prosjektet. Vi kunne solgt Rød, og delfinansiert ny Fagerheim skole med de midlene, men nei. Låneopptakene øker, og investeringslysten ser ikke ut til å avta. Det eneste investeringsprosjektet opposisjonen har klart å stoppe er ny kunstisbane til flere millioner kroner.

Fremskrittspartiet er opptatt av å gi Hortens eldre en verdig alderdom. FrP ønsker å søke om å få finansiert eldreomsorgen gjennom statlig finansiering, slik regjeringen legger opp til at man kan gjøre.

Det ville gjort at kommunens økonomi ikke hadde vært avgjørende for om man får flere eller færre sykehjemsplasser i kommunen. De ansatte i eldreomsorgen i Horten er hverdagshelter, som jobber iherdig for å skape best mulig omsorg. De bør få et pusterom.

Johansen insinuerer at FrP har foreslått nytt sykehjem uten å ane de økonomiske konsekvensene. Det er feil. Da vi i 2016 foreslo å utrede hvorvidt Horten trenger flere sykehjemsplasser, var det basert på at 44 fikk avslag i 2015.

Enda flere har fått avslag siden da. Det var et forslag om en utredning, ikke å sette spaden i jorda uten finansiering. Det stemte Ap imot. Heldigvis har vi bygget flere omsorgsboliger, men å lene seg på omsorgsboligene som en hvilepute for sykehjemsplasser er farlig.

Avslutningsvis kritiserer Johansen FrP for manglende gjennomslag i regjering. Det er et dårlig forsøk på å vri tematikken over på noen andre enn seg selv. For å svare kort: Det er færre bomstasjoner i dag enn hva det hadde vært dersom Ap hadde styrt landet, og aldri før har det blitt bevilget mer til vei, buss og bane enn det er nå.

Mulla Krekar er kanskje ikke ute av landet, men det kan jo se ut til at han snart er det. Bensin- og dieselavgiftene hadde vært høyere hvis Aps samarbeidsparti MDG hadde styrt landet med et avgiftshopp på 5 kr literen.

Skattene og avgiftene er blitt redusert med 26 milliarder kroner på 6 år. FrP har kanskje ikke fått gjennomslag for all vår politikk i regjering, men det går i riktig retning. Så er vi ærlige nok til å innrømme når vi ikke får gjennomslag, det er helt fair i forhandlinger med andre partier. Så ærlig kunne Ap i Horten også vært.

Bjørn-Kristian Svendsrud, ordførerkandidat - Fremskrittspartiet

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.