Åpent brev til ordføreren: – Hva er dette for sludder?

Av

Budsjettet er den desidert viktigste saken som våre politikere behandler hvert år, og i alle år som jeg har fulgt med har administrasjonen invitert innbyggerne til en åpen orientering med etterfølgende spørsmålsrunde.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Budsjettet er slett ikke enkelt å forstå for folk som ikke er vant til å lese de kommunale budsjettene, men administrasjonen har gitt en oversiktlig forklaring som år om annet har blitt av meget høy kvalitet med kommentarer fra lederne innen hvert sitt område. Etter min oppfatning et eksempel til etterfølgelse.

Det hele har foregått i kommunestyresalen hvor det er god plass til de som møter – også i disse koronatider med krav om en meters avstand.

Administrasjonen fortjener altså stor anerkjennelse for denne årlige presentasjonen av årets viktigste sak, men det er dessverre ikke like løfterikt å registrere hvor få av de 42 folkevalgte som dukker opp på presentasjonen. Og det er heller ikke altfor mange styremedlemmer fra de mange velforeninger i kommunen som møter opp for å bli orientert.

I dagens avis leser jeg at årets åpne budsjettorientering er kansellert på grunn av faren for koronasmitte – hva er dette for sludder?

Basert på tidligere års erfaring er det jo problemfritt å holde dette møtet i henhold til smittevernreglene i kommunestyresalen.

Og hvis man er engstelig for at det skal komme ekstraordinært mange tilhørere (det er faktisk å håpe på dette) er det vel mulig å leie lokalet på Bakkenteigen.

Her er det både et amfi, et godt høytaleranlegg og mulighet for å vise på storskjerm.

Jeg anmoder derfor ordfører om å instruere sin administrasjon om å holde dette møtet som er av så stor viktighet for samtlige innbyggere. Det at det er skuffende få som vanligvis møter opp kan da ikke være en unnskyldning for ikke å holde møtet.

Av hensyn til lokaldemokratiet bør man arbeide aktivt for å øke antall møtende til årets viktigste sak. Det er i alle fall viktig å gi folk flest muligheten til å bli orientert, og så må det være tillatt å ha forventinger om at samtlige folkevalgte og de fleste styremedlemmer i velforeningene møter opp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken