En koselig film for de fleste

Disney-klassikeren oksen Ferdinand har kommet i ny utgave. Og det på kino.
Publisert

Store kontraster

Ferdinand

Komedie/eventyr
Tillatt for alle

Jeg tok endelig turen for å se Ferdinand på Horten Kino.

En søt film med store forskjeller og tydelige konflikter. Den store oksen Ferdinand ønsker egentlig bare å puste inn alt det fine livet har å by på. De andre oksene presser likevel Ferdinand til å bli en slåsskjempe. Tross mange og aggressive forsøk stritter han imot forventningene andre har av ham, og velger å leve livet på sin måte. Det er mange lekser som skal læres. Gårdsdyra må til sjuende og sist omfavne sine individuelle styrker og sloss sammen, ikke mot hverandre, for å unnslippe den sikre død.

En koselig film for de fleste. Jeg har fått flere tilbakemeldinger om at dette er en film som ikke bare er for småbarnsfamilier, men for alle. Unge voksne tar også med seg venner for å se filmen sammen. Noe som også var tilfellet under visningen jeg var på.

Filmen startet bra, men klarte ikke helt å holde tempoet oppe. Scenene ble for lange i lengden og det tok for mye tid å bygge opp historien. Historiens spenningsklimaks kom veldig brått på, og så var vi plutselig ved filmens slutt.

Det er lenge siden jeg har sett en familiefilm som bygger like godt på verdier som dette. Vennskap og aksept for andre er det viktigste. De som mobber taper, og man kan bekjempe en verden av ondskap om man bare er snill og grei. Det ligger en dyp moral bak filmen, og humoren var godt gjennomtenkt.

Anmeldt av Ola T. Pauli Landsverk

Dette gikk ikke i riktig retning

Rett vest

Komedie
6 år

Etter at moren til Kasper går bort velger han å ta med sin transseksuelle far med til Vestlandet for å delta på norgesmesterskapet i quilting. Det skjer mye mellom Oslo og øya Ona. De møter på mye motgang og treffer heldigvis gamle bekjente underveis som kan hjelpe dem videre.

Handlingen er veldig enkel og lett å følge. Filmen gikk rett på sak og holdt stø kurs hele veien.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Det er ikke mange filmer som lar skuespillerne bære filmen på lik linje med Rett Vest. Skuespillerne grep sjansen og ga en aldeles strålende prestasjon. Dette er på mange måter et theater som presenteres på kinolerretet. Filmnerden i meg likte å se dette som et kunstuttrykk, men følte likevel det ble ensformig i lengden. Andre filmatiske virkemidler ble i stor grad nedprioritert, og jeg kunne ønske filmen var mer estetisk slående. For å være en komedie passet ikke humoren meg, og morsomme avbrekk kom for sjeldent.

Det overrasker at kinoen tok filmen inn på programmet.

Anmeldt av Ola T. Pauli Landsverk

Skremmende dårlig!

Insidious: The Last Key

Regi: Adam Robitel
Med: Lin Shey

Filmen åpner dramatisk med en opphavshistorie til damen vi skal følge og det fungerer relativt bra. En hard oppvekst skildres fint. Så tar filmen en fullstendig vending der man begynner å lure på om det er en komedie.

Dramatiske øyeblikk, hvor folk tilsynelatende dør, følges av slapstick humor på malplasserte steder. To av karakterene må være blant de teiteste karakterene jeg har sett på lenge.

Det eneste skremmende ved denne filmen er hvor ufattelig dårlig den er, og den eneste underholdningsverdien som finnes er å tenke over de merkelige valgene som gjøres.

Er du en av de som liker å se så dårlige filmer at de blir morsomme, så er kanskje dette noe for deg. Alle andre hold dere langt unna!

Se i stedet:

10 Cloverfield Lane (Netflix)

It Follows (Netflix)

Anmeldt av Ludvig Juvodden

Skremmende bra!

Black Mirror

Sesong 4
Netflix

Med skremmende bra mener jeg at denne serien er dødsbra, men også skremmende i den forstand at framtida, tross sine «framskritt» byr på utfordringer og farer.

Episodene henger ikke direkte sammen og varierer helt i stil, men de befinner seg på ulike steder i nær framtid og har fellestrekk.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Første episode handler for eksempel om hva som skjer når man kan kopierer bevisstheten til noen inn i en simulert verden. De tekniske framskrittene vi opplever i dag går så fort at det muligens vil komme en dag dette er mulig.

Derfor er det utrolig interessant å se en så gjennomført fiksjonsserie ta for seg problematikk, men også fordeler ved teknologiske framskritt. Alt fra rollebesetning, bilder og musikk er dødsbra!

Anmeldt av Ludvig Juvodden

Ludvig Juvodden

Ludvig Juvodden

Ola T. Pauli Landsverk

Ola T. Pauli Landsverk

Artikkeltags