«Dette er en historie som er så spennende og overbevisende»

En potensielle Oscar-vinner er opp å se på Horten kino om dagen.
Publisert

En søt hevn

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Regi: Martin McDonag
Drama/krim

Mildred Hayes er veldig skuffet over politiets innsats i jakten på datterens drapsmann. I et forsøk på å tvinge politiets fokus tilbake på denne saken setter hun opp tre svære reklameplakater der datteren ble voldtatt og brent til døde. Plakatene kritiserer den respekterte politisjefen i byen direkte og gir ham all skyld for at drapsmannen ikke er arrestert.

Tre plakater på en vei ingen kjører på virker uskyldig nok. Konsekvensene, derimot, som kommer i kjølvannet av disse plakatene er katastrofale. Dette er en historie så spennende og overbevisende at virkeligheten måtte styre handlingen videre i mitt hode. Det gjør den imidlertid ikke. Dette er rent oppspinn som er gjennomført mesterlig.

Dette er en Hollywood film som har tatt et steg bort fra de tradisjonelle rammene man finner i denne delen av bransjen. Det er tydelig at den britiske regissøren Martin McDonagh holder fast ved sin egen stil og framgangsmåte når han lager film, det skal vi være veldig takknemlig for. Det kommer også tydelig fram at Oscar-vinneren lar seg inspirere av Quentin Tarantino og David Mamet.

Se også:

«Untouchables» (1987)

«Seven Psychopaths» (2012)

«Jackie Brown» (1997)

Anmeldt av Ola T. Pauli Landsverk

Litt langdrygt

Downsizing

Med: Matt Damon

Verden er trøbbel. Den er overbefolket og forbruket må ned. Løsningen kommer fra Norge av alle ting, og den er å krympe mennesker til en brøkdel av størrelsen.

Såkalte «small people» lever i kolonier der de fleste lever som konger, da formuen deres er verdt mer siden alt er relativt av størrelse.

Konseptet er morsomt, men det er også det eneste morsomme med denne såkalte komedien. Den begynner trådt og tar seg litt opp når hovedhistorien begynner, men deretter går det i alle retninger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto:

Denne filmen går fra sci-fi, til komedie og drama, og bytter mellom disse når det passer seg. Det føles som en komite har laget hver sin film og smeltet den sammen.

Den siste timen var så langdryg at jeg gjerne kunne vært foruten.

Anmeldt av Ludvig Juvodden

Ganske originalt

End of the f***ing world

Komedie/drama på Netflix
Med: Jessica Barden og Alex Lawther

To rebelske ungdommer møtes under vanlige omstendigheter, men ender i veldig uvanlige omstendigheter. James tror han er psykopat og Alyssa hater alt som er normalt.

Jeg sliter litt med å forklare hva denne serien er, spesielt uten å avsløre noe. Det som tydelig stikker seg ut er en original historie rundt traumatiske oppvekster, med to fantastiske skuespillere i front. Den er veldig bisarr og finner en fin balanse, som gjør at det groteske forblir morsomt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto:

Tross at det er «komedie» er det svart humor, og ikke noe en setter på for å ha det koselig.

I skrivende stund er jeg halvveis i serien, og det er ingen vei tilbake. Jeg må vite hva som skjer videre!

Anmeldt av Ludvig Juvodden

Du blir forbannet

Top of the Lake – sesong 1

Drama/krim/tv-serie på TV2 Sumo

Detektiv-kvinnen Robin Griffin (Elisabeth Moss) er kommet fra Australia til hjembyen på New Zealand for å følge sin alvorlig syke mor de siste stegene på veien. Som spesialist på avhør og oppfølging av barn blir hun trukket inn i en sak hvor en 12 år gammel jente forsøker å ta sitt eget liv, for siden å forsvinne.

Robin skal få utfordre seg på både egne minner som barn og ungdom i denne byen, og på nåtidas mørke hemmeligheter som blottlegger seg i stadig større omfang. Byen har en svært lukket kultur, samtidig er det både samhold, kjærlighet, nettverk, og mange gode samfunnsborgere med flotte tiltak for både arbeidsledige, baristaopplæring for ungdommene, og masse god frivillighet ... eller ... ? Det er umulig å ikke trekke sammenligningen mot «Twin Peaks», det sniker seg inn en følelse av udefinerbart ubehag fra første stund og det sitter i kroppen hele veien gjennom 7 episoder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJENTE FJES: Elisabeth Moss (t.v.) og Gwendolyne Christie er på hver sin kant kjent gjennom store populære serier, Mad Men og Game of Thrones. I Top of the Lake spiller de sammen.

KJENTE FJES: Elisabeth Moss (t.v.) og Gwendolyne Christie er på hver sin kant kjent gjennom store populære serier, Mad Men og Game of Thrones. I Top of the Lake spiller de sammen. Foto:

Serien har et karaktergalleri som gir deg alt du kan drømme om og spenner fra den mest arrogante snobb, til den mest organiske hippien og alt imellom. Det er også meget forfriskende med et uvanlig kompetent cast, som leverer sine rolletolkinger til stående applaus. Her er ingen perfekte, alle har sine historier og sine erfaringer hvor skammen er en tett følgesvenn. Men historien tar så mange underlige og overraskende vendinger, og det er helt umulig å vite hvem du kan stole på og nesten umulig å knekke koden for hva som egentlig skjer i denne lille byen.

Det skal avdekkes overgrep langt forbi #metoo, det er mørkt og vondt og vanskelig, men serien blir helt altoppslukende og det er vanskelig å rive seg løs før man ser at rettferdigheten til en viss grad seirer. Som en nesten grotesk motvekt til grusomhetene, er serien filmet i spektakulær natur på ufattelig vakre New Zealand, som bergtar selv en nordmann med slekt fra Vestlandet!

Denne serien må du se om du ikke har sett den tidligere – den er ganske enkelt noe helt for seg selv.

Se også:

«Twin Peaks» (1991)

«Broadchurch» (2013)

Anmeldt av Ola T. Pauli Landsverk

Ludvig Juvodden

Ludvig Juvodden

Artikkeltags