Plakat for Blade Runner 2049
Filmweb.no

Dette er Ola og Ludvigs filmtips for helga

Ola T. Pauli Landsverk har denne gangen anmeldt den nye Blade Runner-filmen, men også sett nærmere på Varg Veum-serien og tre Tom Hanks-filmer.
Av
Publisert

Rent og pent...

Blade runner 2049

Hva skjer når man bygger opp forventninger til oppfølgeren av en favorittfilm gjennom et år? Laget av en favorittregissør, sammen med en favorittfotograf? Da blir man skuffet.

Og noe så til de grader. Der den første lot deg jobbe for opplevelsen, staver denne ut alt man trenger i første akt. Mystikk, stemning, særpreg og en handling som var åpen for tolkning, var det som gjorde den forrige til en klassiker. Men foruten å være stilig og mesterlig fotografert, er denne tom. Etter to timer begynte det endelig å bli spennende, men da var det for sent.

Filmen er et studie i hvordan noe kan bli for perfekt og sterilt, og med en spilletid på 2t 40m er den i lengste laget.

Det skal sies at filmen mest sannsynlig ville fungert om det ikke var for at den var en oppfølger. Min følgesvenn og stort sett resten av filmanmelder verden likte den nemlig godt. Oppsummert er dette en stilig scifi-film, men ingen fremtidig klassiker.

(Flere anmeldelser under bildet)

Krim fra Norge

Varg Veum- serien

Med: Trond Espen Seim og Bjørn Floberg.

Aldersgrense 15 år.

Liker du norsk krim? Av mange gode norske krimproduksjoner mener jeg Varg Veum-serien er en av de aller beste i et etter hvert svært godt selskap.

Serien ligger på Netflix og på TV2 Sumo.

Da filmene ble produsert i 2006 var dette en stor bragd for det norske filmmiljøet. Produksjonen vekket liv i filmnæringen og banet vei for mange strålende serier i krimsjangeren her hjemme.

Serien med den grublende privatdetektiven Varg Veum, skapt av Gunnar Staalesen, er mørk, nervepirrende og med evig aktuelle problemstillinger som utfordrer de fleste av oss. Gode plott og fantastiske karaktertolkninger driver deg igjennom episode etter episode.

(Flere anmeldelser under bildet)

Detektiv: Trond Espen Seim som Varg Veum.foto: filmweb

Detektiv: Trond Espen Seim som Varg Veum.foto: filmweb

«Snømannen» kom på kino i dag og er den filmen i år som det stilles høyest forventninger til, for min del. Dette er den mest komplekse og krevende spillefilmen som er laget i Norge. Igjen gjorde krimsjangeren noe veldig bra for filmnæringen i landet vårt.

Disse produksjonene har mye til felles og sjangeren er noe vi nordmenn virkelig får til.

Utsetter du å se Snømannen – eller vil ”ha mer” etter å ha sett filmen? Da anbefaler jeg virkelig Trond Espen Seim som Varg Veum. Her har du god underholdning i lang tid fremover.

Se også:

Snømannen (2017)

Mammon (NRK 2014 og 2016)

Frikjent (TV2 2015 og 2016)

(Flere anmeldelser under bildet)

Ola T. Pauli Landsverk anmelder filmer for Gjengangeren

Ola T. Pauli Landsverk anmelder filmer for Gjengangeren

Tom Hanks spesial

Forrest Gump

Regi: Robert Zemeckis

Et av tidenes beste dramaer akkompagnert av et av de mest gjennkjennbare soundtrackene gjennom tidene. Vi følger en lettere tilbakestående mann gjennom krig, kjærlighet, motgang og suksess.

Tom Hanks i storform og en ellers fantastisk rollebesetning gjør dette til en klassiker. Ta frem ullteppet og gjør dette til en helaften!

Catch me if you can

Regi: Steven Spielberg

Konspirasjon, svindel, jakt og eventyr! Og det hele er i stor grad sant! Leonardo DiCaprio har Tom Hanks i hælene i denne historiske perlen.

Kostymer, musikk, lokasjoner og prestasjoner gjør dette til en av Steven Spielbergs beste!

Terminalen

Regi: Steven Spielberg

Et enkelt ønske om å slippe inn i USA for å oppfylle sin fars ønske fører til store problemer, når regjeringen i hjemlandet kollapser.

Større hjerterom skal man lete lenge etter! Dette er en av de filmene man bare vil skal fortsette. Perfekt for kalde, mørke og regntunge dager. Her er det umulig å holde smilet tilbake!

Artikkeltags