Finpusser EM-formen hos Brækhus

EM-KLAR: Anabelle Bruun skal i juli bokse ungdoms-EM i Bulgaria. Siste del av oppkjøringen er en boksecamp i Kragerø i regi av Cecilia Brækhus.

EM-KLAR: Anabelle Bruun skal i juli bokse ungdoms-EM i Bulgaria. Siste del av oppkjøringen er en boksecamp i Kragerø i regi av Cecilia Brækhus. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Cecilia Brækhus arrangerer treningsleir for unge boksere i Norge helt i slutten av denne måneden. Anabelle Bruun er blant dem som er tatt ut.

DEL

For hortensjenta blir treningsleiren siste finpuss til EM for ungdommer og juniorer, som arrangeres i Bulgaria allerede 2. – 10. juli. Dit sender Norge to boksere, Anabelle og Amalie Østeby fra Trøgstad. Begge jentene er med på leiren i Kragerø til proffverdensmester Cecilia Brækhus.

– De to jentene får et ekstra opplegg på campen til Brækhus, som for øvrig er helt tilfeldig at er lagt dagene før EM, forteller Kenneth Bruun, Anabelles pappa, som også skal til EM som trener for de to norske jentene.

Brækhus-leir

Nøyaktig hva som venter på treningsleiren Cecilia Brækhus arrangerer sammen med sine sponsorer, vet ikke Anabelle.

– Vi har fått vite litt. Det blir veldig variert trening, svømming blant annet, og foredrag. Cecilia kommer selvfølgelig, men også andre trenere. Jeg håper det blir en del sparring. Det hadde vært bra før EM – uansett er det bare å plukke med seg mest mulig av alt som blir sagt og gjort, sier Anabelle, som synes det vil være veldig gøy hvis hun får muligheten til å sparre litt mot verdensmesteren.

LES OGSÅ: Anabelle vant NM: – Hadde jeg gått inn med en plan om å krige, hadde jeg tapt

Cecilia Brækhus inviterte 10 jenter til sin treningsleir. I tillegg fikk Norges Bokseforbund ta ut ytterligere ti jenter.

– Signalene fra folkene rundt Brækhus er at hun vil gjøre noe for jenteboksing, og dette er et av grepene, sier Kenneth.

Anabelle tror treningsleiren blir en glimrende siste oppkjøring før EM.

– Jeg føler meg veldig klar for EM, og med dette på toppen blir det bra, sier hun.

VAR MED: Da Cecilia Brækhus bokset i Oslo Spektrum i fjor høst bar Anabelle Bruun (bak t.v.) ett av mesterskapsbeltene til Brækhus til ringen.

VAR MED: Da Cecilia Brækhus bokset i Oslo Spektrum i fjor høst bar Anabelle Bruun (bak t.v.) ett av mesterskapsbeltene til Brækhus til ringen. Foto:

Ny vektklasse

Anabelle bokser sitt siste år som ungdom denne sesongen. Hun bokset sitt første EM i fjor. Til årets EM har kun gått opp en vektklasse, til 52 kilo.

– Men, jeg har fått litt lite matching i den klassen. Jeg har måttet gå opp til 54- og 57-kiloklassene for å få kamper. Med tanke på EM skulle jeg gjerne hatt litt mer erfaring fra 52 kilo, sier Anabelle.

LES OGSÅ: Anabelle vant i Spektrum

Likevel har hun litt informasjon om hva som venter.

– Jeg har jo kikket litt på stevner på hva som kan være i vente. Jeg har også møtt to mulige motstandere. Jeg vet mer om mulige motstandere i EM i år, enn i fjor, sier hortensjenta, som til høsten begynner på Wang Toppidrett i Tønsberg.

Målsettingen for EM i Bulgaria er klar.

– Jeg har lyst til å ta medalje – men for å komme dit må fokus være på en kamp av gangen, sier Anabelle Bruun.

Artikkeltags