Anabelle fornøyd med Brækhus-leiren

CAMP BRÆKHUS: Anabelle Bruun (t.v.) og Amalie Østeby skal neste uke representere Norge i EM i boksing. Denne uka har de to EM-bokserne vært  to av 17 jenter på treningsleir i regi av Cecilia Brækhus..

CAMP BRÆKHUS: Anabelle Bruun (t.v.) og Amalie Østeby skal neste uke representere Norge i EM i boksing. Denne uka har de to EM-bokserne vært to av 17 jenter på treningsleir i regi av Cecilia Brækhus.. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Anabelle Bruun synes treningsleiren til Cecilia Brækhus leverte langt over forventningene hennes.

DEL

Denne aller første Camp Brækhus ble arrangert på Kragerø resort. 17 jenter deltok, plukket ut av Norges Bokseforbund og Cecilia Brækhus selv. Som Gjengangeren skrev forrige uke, var Hortens Anabelle Bruun en av dem. For henne var treningsleiren siste finpuss før EM neste uke.

– Det har vært veldig bra her. Fine og gode treninger, og bra foredrag også, forteller Anabelle.

Variert program

Cecilia Brækhus har selv deltatt svært aktivt på treningsleiren. I tillegg hanket hun inn en rekke andre trenere og idrettspersonligheter til å ha økter med jentene.

Ole "Lukkøye" Klemetsen hadde bokseøkter. Tidligere landslagssvømmer Lavrans Solli hadde svømmetrening med jentene. De helt ferske håndballpensjonistene Gro og Anja Hammerseng-Edin hadde et foredrag om hvor mye det mentale betyr i idretten og livet ellers.

– Det var laget et veldig bra opplegg for oss, og det har vært veldig gøy å være med på det. Jeg visste på forhånd at det skulle være et variert program, men dette har vært langt over mine forventninger, sier Anabelle Bruun.

LES OGSÅ: Finpusser EM-formen hos Brækhus

God sparring

Hortensjenta sier samlingen var både nyttig og motiverende, og hun håper det blir flere. Det er også det Cecilia Brækhus har uttalt.

– Dette er bare en start, sa hun til Aftenposten som sammen med de fleste andre store riksmedier i Norge besøkte Camp Brækhus.

Anabelle Bruun er aller mest fornøyd med mye god sparring i løpet av dagene i Kragerø. Det ønsket hun seg i forkant av EM.

– Jeg fikk sparret mot flere seniorer i min vektklasse. Det var bra. Leiren ellers var lagt opp slik at det ble tatt hensyn til alle uansett nivå, og på å skape et skikkelig miljø. Derfor kjørte Amalie (den andre EM-bokseren) og jeg på med litt ekstra med tanke på EM, sier hun.

LES OGSÅ: Anabelle vant i Spektrum

Europemesterskapet

Neste ukes ungdoms-EM er Anabelle sitt andre EM. I år skal hun bokse i 52 kilo. I Gjengangeren forrige uke sa hun at har fått litt lite matchtrening i den vektklassen, og har bokset mer i de to klassene over for å få kamper. Derfor kom nok sparringen mot boksere i egen vektklasse på Camp Brækhus meget godt med.

Målsettingen for EM i Bulgaria er i hvert fall helt klar.

– Jeg har lyst til å ta medalje – men for å komme dit må fokus være på en kamp av gangen, sier Anabelle Bruun.

Artikkeltags