Anabelle Bruun skal bokse på Brækhus-stevne

MYE PÅ GANG: Anabelle Bruun har travle dager. Neste lørdag skal hun bokse i Oslo Spektrum, og hjemme i Horten blir hun instruktør for barnepartiet til Horten Bokseklubb. Her har hun oppvisning med pappa Kenneth Bruun under oppstarten hos Horten Bokseklubb 10. januar.

MYE PÅ GANG: Anabelle Bruun har travle dager. Neste lørdag skal hun bokse i Oslo Spektrum, og hjemme i Horten blir hun instruktør for barnepartiet til Horten Bokseklubb. Her har hun oppvisning med pappa Kenneth Bruun under oppstarten hos Horten Bokseklubb 10. januar. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Anabelle Bruun er invitert av Cecilia Brækhus til å bokse forkamp på Brækhus' neste proffstevne i Oslo Spektrum 28. januar

DEL

Hortensjenta Bruun, som bokser for Tønsberg-Kameratene ble norgesmester i fjor høst, og skal på Brækhus-stevnet møte den svenske mesteren. Hele stevnet blir en stor landskamp mellom Norge og Sverige, da det er svenske Klara Svensson som utfordrer Brækhus for hennes fem VM-titler.

– Det blir kjempekult. Det var ekstremt kult bare å være der sist og bære et av beltene hennes. Nå skal jeg i ringen, sier Anabelle til Gjengangeren.

Hun ser ikke bort i fra at et nok blir noe mer nerver denne gangen hun bokser enn det vanligvis er.

– Den menneskemengden da vi bar beltene til ringen i høst var stor. Akkurat det er litt skummelt å tenkte på, sier hortensjenta.

LES OGSÅ: Anabelle bar tittelbelte for Brækhus

Forespørsel fra Brækhus

Men, skummelt eller ikke - når det kommer en henvendelse og en slik mulighet fra Cecilia Brækhus og hennes management, da sier man ikke nei.

– Absolutt ikke. At de spør er bare ekstra kult, sier Anabelle.

VAR MED: Da Cecilia Brækhus bokset i Oslo Spektrum i fjor høst bar Anabelle Bruun (bak t.v.) ett av mesterskapsbeltene til Brækhus til ringen.

VAR MED: Da Cecilia Brækhus bokset i Oslo Spektrum i fjor høst bar Anabelle Bruun (bak t.v.) ett av mesterskapsbeltene til Brækhus til ringen. Foto:

Pappa Kenneth Bruun, som driver nettstedet knockout.no, tror at tross sin status som verdensmester og proffbokser så følger Cecilia Brækhus med på norsk amatørboksing, og spesielt på jentesiden.

– Det er gøy at hun følger med. Denne forespørselen til Anabelle kommer fordi hun har vist over lenger tid at hun er god, sier han.

LES OGSÅ: Anabelle vant NM: – Hadde jeg gått inn med en plan om å krige, hadde jeg tapt

Gammel kjenning

Kampen til Anabelle er en av fem forkamper før proffene og hovedstevnet, kalt "the Nordic Rumble", overtar. Hortensjenta skal møte Emilia Svensson - den svenske ungdomsmesteren.

– Hun har jeg møtt tre ganger før. En diplomkamp, som jeg tapte, og to ordinære kamper, som jeg vant. Det blir en tøff kamp, for hun er høyere og tyngre enn meg. Jeg må opp en vektklasse for denne kampen. Jeg regner også med at hun er rimelig klar for revansje, men det har jeg ingen planer om at hun skal få, sier Anabelle, og forteller at de to jentene faktisk er gode venninner utenfor ringen.

– Vi snakker mye sammen på stevner, og vi har snakket om denne kampen. Hun gleder seg veldig, og det gjør jeg og.

For å sette litt i perspektiv over hvor stort stevnet neste lørdag er, så vil trolig Oslo Spektrum være helt utsolgt. Det betyr 9-10.000 tilskuere når arenaen er satt opp for boksing.

– Da den forrige Brækhus-kampen ble arrangert der var det første gang Cecilia bokset foran så mange tilskuere. Det er et stort, stort stevne også i internasjonal sammenheng. Og det er noe veldig, veldig få norske boksere får oppleve - ikke minst amatørboksere, sier Kenneth Bruun.

Anabelle blir trener

I tillegg til kampen i Oslo Spektrum får Anabelle Bruun nye oppgaver. Hun blir trener for et nytt barneparti i Horten Bokseklubb, som ble vekket til live igjen 10. januar. I løpet av to snaue uker har responsen vært enorm.

– Veldig bra oppmøte, mellom 30-40 stykker har vært innom. Det har vært fullt rett og slett, sier Kenneth Bruun.

Horten Bokseklubb deler lokaler med Horten Kickboxingklubb som Bruun også var med å få fart i igjen for få år siden. Nå opplever han samme pågang for tradisjonell boksing.

– Veldig gøy. Vi har også fått en del forespørsler fra foreldre om å starte barneparti, og det ser vi at vi kan få til. Førstkommende tirsdag starter vi opp, sier Bruun.

Barnepartiet vil si 10-14 år, og diplomboksing.

– Diplomboksing er en trygg inngang i boksing. Man vurderes etter teknikk og stil, og det er forbudt å slå hardt, sier Bruun.

LES OGSÅ: Boksing på kartet i Horten igjen

– Med dette etterkommer vi henvendelser, og som med alt som foregår i lokalene våre i Beverstien handler det om idrettsglede og godt miljø i trygge, gode rammer, sier Kenneth Bruun.

Artikkeltags