Hortensjenta har allerede i flere år hatt status som en av norsk boksings store talenter. Men talent betyr ikke at man lyktes av seg selv. Timer med trening og tilrettelegging kreves. I tillegg må støtteapparatet rundt vært helt på stell – og det er en av tingene Anabelle nå får hevet.

– Jeg har aldri hatt et opplegg med fysioterapeuter før. Vi har noe forebyggende treningsarbeid i klubben, men ikke på denne måten, forteller hortensjenta, som nå inngår et samarbeid med Motusklinikken.

Bra interesse

Jonas Jøreng Ellefsen og Tobias Ruud Elvestad i Motusklinikken gikk i slutten av oktober ut og ønsket søknader fra unge idrettsutøvere som ønsket et opplegg med skadeforebyggende treningsarbeid. En av søknadene som kom inn var fra Anabelle Bruun.

– Det var bra interesse for tilbudet vårt, og det kan hende vi tar inn en utøver til. Vi gleder oss veldig til å komme i gang med Anabelle, sier Ruud Elvestad.

LES OGSÅ: Skolering i skadeforebygging er viktig

Han forklarer at de først har hatt møter med både Anabelle, pappa og trener Kenneth Bruun og hennes andre trener, Geir Vestvik i Tønsberg-Kameratene.

– Vi har også vært ute i TK-hallen og sett på fasilitetene der, og rukket å kjøre noen tester på Anabelle. Og hun har gode resultater, men vi ser og at det er ting vi kan tilføre henne med vårt opplegg, sier han.

Stor hjelp

Anabelle Bruun er kjent med fordelene med skadeforebyggende trening. Både gjennom mye fokus på trening av kjernemuskulaturen i klubben, og gjennom besøk hos Olympiatoppen.

– Det er alltid bra å få inn noe nytt, og jeg tror at dette kan være til stor hjelp for meg, særlig med tanke på overgangen til junior, sier hun.

Overgangen betyr blant annet at rundene går fra to til tre minutter, og hun blir yngst i klassen igjen.

– Jeg har litt blandede tanker om overgangen, men det går nok fint, sier hun.

LES OGSÅ: To hortensjenter møttes i NM-finalen i boksing

Har vært en mangel

Pappa Kenneth er glad for at Team Anabelle utvides med fysioterapeuter.

– Når vi er på internasjonale turneringer er de norske bokserne nesten de eneste som ikke har med seg noe medisinsk støtteapparat. Det er en klar mangel. Nå får vi i hvert fall noe inn, sier han.

Han sier og at uavhengig av avtalen ville de oppsøkt fysioterapeuter for oppfølging av Anabelle.

– Nå er vi heldig og får en avtale her, som vi skal bruke godt. For oss er dette veldig bra, både sportslig og økonomisk, sier Kenneth Bruun.