Mange av konkurranseutøverne i Horten Drill deltok i Østlandsmesterskapet på Jessheim. Dette er Norges største drillkonkurranse og samler drillere fra store deler av landet. Mesterskapet gikk over tre dager. Nærmere 50 drillklubber og korps var representert, og 860 startnummer var på gulvet foran dommerne i løpet av helga.

Horten Drill hadde 16 utøvere med i konkurransen. De fleste deltok både i solokategorier og i troppsgrener. I en så stor konkurranse er kampen om pallplassene hard. Mye skal klaffe under de intense minuttene hver enkelt har til disposisjon foran dommerne i de ulike grenene. Drillerne fra Horten leverte mange flotte prestasjoner på konkurransegulvet. Dette resulterte i 8 gull, 5 sølv og 7 bronse, i tillegg til flere andre gode resultater til Horten Drill.

Å drive med drill byr på konkurranse, men også vennskap. Selv om flere av utøverne konkurrerer mot hverandre, knyttes det vennskapsbånd både innad i klubben og med drillere i andre klubber. Å delta i tropp er en fin måte å bli godt kjent med andre på. Under Østlandsmesterskapet deltok to tropper fra Horten Drill, i tillegg deltar flere fra klubben i samarbeidstropper med utøvere fra andre klubber.

Drillerne er nå midt inne i den hektiske konkurransesesongen. Allerede til helgen skal noen av utøverne prøve seg foran dommerne igjen. Da er det sportsdrillkonkurranse på Bakkenteigen som står for tur.

Les også:

Terjes liv med hundene: – De ble redningen for meg

– Hvis jeg høres fornøyd ut, er det fordi jeg er det

Mbombo (15) klar for tur til Romania: – Pappa sendte meg melding på skolen