Anledningen til arrangementet var å vise frem innkjøpte aktivtetssykler til pårørende og skape en hyggelig dag. Bofellesskapet har mottatt midler fra Helsedirektoratet til prosjektet «I aktivitet på gamle trakter». Prosjektet skal fremme aktivitet og sosialt felleskap.

I kjent landskap

Det er blitt kjøpt inn en Motiview aktivtetssykkel og en elektrisk Christiania Bike med plass til to passasjerer. Sistnevnte fikk pårørende opplæring i å bruke slik at de kan ta med sine kjære på sykkelturer i nærområdet. Det ble arrangert sykkelkonkurranse med Motiview hvor beboerne ble heiet frem og fikk premier.

Motiview er et konsept hvor man har filmet sykkelturer fra hele verden som vises på storskjerm. Samtidig sykler deltageren på en trimsykkel. På den måten oppleves det som at man nesten er på sykkeltur selv og deltageren kan «sykle» i kjente omgivelser fra blant annet i Horten kommune.

Gamle minner dukker opp

Dette er sosialt og fysisk aktiverende både for deltageren og de som sitter rundt. Dette skaper gode samtaler og gamle minner kommer frem.

Etter aktivitetene grillet Venneforeningen pølser, serverte sykkelkake og til slutt var det konsert med «Kjell og Harald» som skapte god stemning i det fine vårværet.

Dette ble en hyggelig og morsom dag for beboere, pårørende og ansatte som vi håper vil bli en fast tradisjon.