– Øl er bedre smertestillende middel enn tabletter

SMERTESTILLENDE: Et par øl vil få deg til å føle mindre smerte enn hva smertestillende tabletter gjør, hevder britiske forskere.

SMERTESTILLENDE: Et par øl vil få deg til å føle mindre smerte enn hva smertestillende tabletter gjør, hevder britiske forskere. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Britiske forskere har undersøkt pilsens effekt.

DEL

(Tønsbergs Blad) Alle som er glad i et godt glass med øl kan glede seg over denne nyheten:

Forskere ved universitetet i Greenwich i Storbritannia har studert effektene av to glass med øl, og resultatene er oppløftende for de ølglade, skriver Nettavisen.

To pils er nemlig både en mer effektiv kur mot milde smerter enn piller, sier nemlig forskernes resultater.

Det skriver The Independent.

De hevder at de to glassene med pils reduserer ubehaget med en fjerdedel, hvilket de sier er et bedre resultat enn hva forskjellige smertestillende tabletter klarer å vise til.

Forklaringen?

Ved å heve alkoholnivået i blodet til omtrent 0,8 promille, hever du terskelen til kroppens smertegrense. Det betyr videre en «moderat til stor reduksjon på skalaen for smerteintensisteten», heter det i rapporten.

– Dette kan forklare alkoholmisbruket hos dem med kroniske smerter, på tross av de mulige konsekvensene for den langsiktige helsen, sier forskerne bak studiet, som poengterer at det er mange negative helseeffekter forbundet med et høyt alkoholinntak.

Det er imidlertid uklart hvorvidt alkoholen reduserer smertenivået fordi den påvirker hjernens oppfatning av smerte, eller om den bare reduserer angsten som forteller oss at smerten ikke er bra for oss.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.