– Horten er jo en festivalby. Derfor må vi selvfølgelig ha en egen festival for seniorer, sier Mia Erlandsen, daglig leder på Horten aktivitetssenter. 27. og 28. oktober holdes årets høstfestival.

Konserter og dans

– Det blir foredrag, konserter, internasjonal mat og selvfølgelig dans, sier Kjell Roymond Olsen. Med trekkspillet sitt og seks andre musikere står han for bandmusikken under festivalen.

– Vi er stolte av å kunne invitere til en festival med mange spennende og varierte innslag, sier Erlandsen.

 

Inspirerende foredrag

– Både Svein Harald Røyne, Jacob Prytz og Kjell Magne Bondevik fra Oslosenteret skal holde inspirerende foredrag, forteller Erlandsen.

– Bondevik skal snakke om demokratiets betydning for fred og menneskerettigheter.

Andre som står på programmet er Toppen Bech, Kjell Elvis og Ferjeleiet sangforening.

 

– Det blir internasjonal mat fra blant annet Pakistan og akevittsmaking med Kongelig Norsk Aquavit Selskab, forteller Olsen.

Festivalen er et samarbeid mellom de ansatte på aktivitetssenteret og de frivillige der.

– I fjor arrangerte vi slik festival for første gang. Vi kalte den førjulsfestivalen. Arrangementet ble fort utsolgt og det kom rundt 150 stykker, forteller Erlandsen.

– Nå håper vi dette kan bli en tradisjon, legger hun til.

Vil ha med yngre

Arrangørene understreker at alle er velkomne på festivalen, ikke bare seniorer.

– Det er innslag her som er interessante for yngre folk også, sier Olsen. Erlandsen forteller at det tar tid å få gjort kjent at senteret nå fungerer som aktivitetssenter og ikke eldresenter slik det gjorde før.

– Vi ønsker at flere yngre pensjonister tar i bruk senteret også. Kanskje de som akkurat har blitt pensjonister og lurer på hvordan hverdagen skal bli videre, sier Erlandsen.

– Folk i Horten er ikke klar over hvor bra dette stedet er, sier Olsen.

– Horten aktivitetssenter er en fantastisk plass med mange arrangementer og servering av god og billig mat. Vi har også skjenkebeviling, sier han og smiler. Festivalpass til Høstfestivalen kan du skaffe på aktivitetssenteret.