– Aktivitetssenteret må bevares!

Av

I forslag til budsjett for Horten kommune har kommunedirektøren foreslått å legge ned aktivitetssenteret, tidligere kjent som eldresenteret.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.For Fremskrittspartiet er det viktig å understreke at vi kommer til å kjempe med nebb og klør mot en slik nedleggelse. Aktivitetssenteret skaper aktivitet for eldre mennesker i Horten. Ensomhet er et økende problem, og mange opplever at det sosiale nettverket faller fra eller at det er vanskelig å være i kontakt med sitt faste nettverk under korona-pandemien. Da er det viktig at kommunen legger til rette for sosiale møteplasser for de eldre.

Aktivitetssenteret er et værested for de som ønsker et utvidet nettverk, for de som ønsker å fylle hverdagen med aktivt innhold eller for de som ønsker å være et sted hvor man kan nyte en god middag. Det er et senter for seniorer i alle aldre, og det er en viktig møteplass på tvers av generasjoner. De tilbyr også helsefremmende kurs og aktiviteter, trening og informasjon.

Vi er veldig glad for at Fremskrittspartiet i sitt alternative statsbudsjett fremmer forslag om en såkalt eldremilliard. I denne milliarden ligger det blant annet midler til å bekjempe ensomhet blant eldre, og det legges inn 340 millioner kroner ekstra til dette, slik at vi også neste år setter av 400 millioner kroner til formålet.

Hva dette eventuelt utgjør for Horten er for tidlig å si, men det er ingen tvil om at et eventuelt tap av aktivitetssenteret vil medføre at en viktig sosial møteplass for mange av Hortens eldre forsvinner. Derfor er det viktig for oss å gjøre det klart at vi ikke kan godta en slik nedleggelse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken