Kenneth skal mestre Birken igjen

KLAR IGJEN: Kenneth Reiss syklet Birken for første gang i fjor, da sammen med Thor Hushovd. I år blir det uten den tidligere verdensmesteren, men i en gruppe på åtte.

KLAR IGJEN: Kenneth Reiss syklet Birken for første gang i fjor, da sammen med Thor Hushovd. I år blir det uten den tidligere verdensmesteren, men i en gruppe på åtte. Foto:

– Jeg sa jo på TV i fjor at jeg kommer tilbake neste år, sier Kenneth Reiss og ler. For han lyver ikke på TV.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det var fantastisk å sykle Birken i fjor, særlig å kunne vise at det er mulig når man vet alt jeg har vært gjennom, sier epileptikeren.

For Kenneth Reiss er det nettopp det, å vise at det er mulig, og å få mestringsfølelsen som er motivasjonen for alle de fysiske utfordringene han begir seg ut på. Og han elsker det når folk lar seg motivere til å bli med.

LES OGSÅ: – Det er bare å snu på det

På startstreken i Birken lørdag står det åtte personer som representerer Aktiv for epilepsi.

– I gruppa har vi alt fra debutanter til Lasse Rypdal, som har syklet Birken seks ganger før. Vi har noen som har tidsmål, og noen som bare vi fullføre. Vi er to epileptikere som ønsker å vise at vi og kan, forteller Kenneth, som er fryktelig stolt over at folk ønsker å bli med og sykle for hans organisasjon.

– Vi skal ikke glemme at Birken er knalltøft. Vi snakker 86 kilometer på terrengsykkel. Hvor det er seks mil oppover, og to og en halv nedover etterpå, dette er alt annet enn en lett sykkeltur, sier Kenneth Reiss, før han smiler og fortsetter:

– Men, så er det også kjempemoro. Det finnes ikke en bedre følelse i verden enn mestringsfølelsen. Det er den som er viktig for dem som sykler sammen med meg lørdag – og for meg, sier han.

LES OGSÅ: 113 tråkket til for Kenneth: – Engasjementet har vært helt fantastisk

Artikkeltags