Are og Kenneth er klare for melkesyre

TEST: Ordfører i Horten Are Karlsen og Kenneth Reiss i Aktiv for Epilepsi testet trappeløpsformen i Breimyrbakken før de skal løpe opp Holmenkollen 12. juni. Breimyrbakken har 150 trinn. Holmenkollen 650.

TEST: Ordfører i Horten Are Karlsen og Kenneth Reiss i Aktiv for Epilepsi testet trappeløpsformen i Breimyrbakken før de skal løpe opp Holmenkollen 12. juni. Breimyrbakken har 150 trinn. Holmenkollen 650. Foto:

– Jeg angrer ikke. Det vil gjøre litt vondt, men det er det verdt.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ordfører Are Karlsen er mannen bak ordene i ingressen. Det han snakker om er trappeløpet Kollentrappa 12. juni. 650 trappetrinn, 37 prosents stigning. Hortens ordfører ble utfordret av Kenneth Reiss i Aktiv for Epilepsi i fjor høst. En utfordring han tok på strak arm.

God form

Nedtelling til trappeløpet er i innspurten. Gjengangeren har truffet Are Karlsen, sammen med Kenneth Reiss i Breimyrbakken utenfor Holmestrand. Det er tid for å teste formen.

– Jeg er vant til å løpe, har løpet et halvmaraton i Danmark blant annet. Jeg liker best å løpe langt og flatt. Nå blir det motsatt, kort og bratt, sier ordføreren som ikke har trent så mye i trapper – men kjørt noen bakkeintervaller.

– Trikse er vel å holde såpass igjen at syresmellen ikke kommer? sier ordføreren spørrende.

– Jeg er kjemperedd for å bli for ivrig å gå på en smell. Nå har jeg trent trappeløp nesten ukentlig lenge, likevel gikk jeg på en stjernesmell i Kollen forrige mandag. Det ekle med å løpe i Kollen er at det blir ikke noen kontinuitet i løpingen. Trinnene varierer i bredde og høyde. Mitt tips er å starte med å gå fort, så har du kanskje litt sprut igjen til en sluttspurt, svarer Kenneth Reiss.

LES OGSÅ: – Birken var magisk

Nesten 100

I Breimyrbakken er det 150 trinn. En fjerdedel av Kollentrappa. På treningsrunden tok Kenneth og Are fire turer opp Breimyrbakken.

– Konklusjonen min er at Are kommer til å klare seg fint i Kollen, sier Kenneth, som gleder seg veldig til 12. juni.

Kollentrappa-løpet har blitt en stor begivenhet for ham og Aktiv for Epilepsi. Han drømte om 100 deltakere med Aktiv for Epilepsi-skjorte i løpet. Da intervjuet ble gjort var det 94, blant annet en nesten helt full buss fra Skoppum. Bussen er sponset av Paulsen Buss.

I tillegg stiller Horten Naprapati opp og skal behandle melkesyresprengte bein etter løpet.

LES OGSÅ: – Det er bare å snu på det

Hemmelig duell

Kenneth har startnummer én. Det har lenge vært bestemt at han skal ha duell mot startnummer to. Men, hvem startnummer to skulle være har vært hemmeligholdt helt til nå.

– Det er helt rått. Jeg skal løpe duell mot helseminister Bent Høie, avslører Kenneth Reiss, og legger til:

– Nå mangler bare Harald og Haakon.

Tidligere i år sendte Kenneth inn en e-post til helseministerens kontor, hvor han fortalte om Aktiv for Epilepsi, seg selv og trappeløping.

– Så ender det med at Bent Høie sier ja til å delta i trappeløpet. Og ikke bare det han sier at flere fra regjeringen skal delta. Hvor stilig er ikke det?

LES OGSÅ: Kenneth takket for pris i Lystlunden: Disse har fått Frivilligprisen 2017

Sprek sønn

Duellen mot helseministeren er ikke den eneste. Kenneths sønn Theodor skal løpe mot læreren sin. 8-åringen har ligget i hardtrening, og nå begynner også faren å frykte at han vil slå ham og.

– Slår han meg blir det dårlig med julegaver og bursdagsgaver, fleiper Kenneth, men blir betenkt når han fortsetter:

– Jeg slo ham med 45 sekunder i fjor, og han er blitt mye raskere i løpet av året. I fjor endte jeg på 4.38 minutter. Målet i år er under fire minutter. Det bør holde til å slå Theodor.

Men, om det holder til å slå helseminister Bent Høie, og hvordan det vil gå med ordfører Are Karlsen finner vi ut 12. juni.

Artikkeltags