Jarle Belaska lager 1-0 for Ørn mot Tønsberg i våroppgjøret. I dag spiller begge lag for plass i 2. divisjon neste år. (Foto: Aleksander Limkjær)

FK Tønsberg trukket to poeng

Norges Fotballforbunds Doms- og Sanksjonsutvalg bestemte i går at FK Tønsberg trekkes to poeng for bruk av uberettighet spiller.

Gjengangeren på Facebook

Det var i kampen mot Elverum at FK Tønsberg brukte en spiller som skulle sonet karantene for fem gule kort. Dette ble oppdaget av Grorud, som ga beskjed til Elverum, som igjen informerte NFF.

Facebook-knapp kommer her

I går kom altså straffen, to poeng trekk og 5.000 kroner i bot.

Dette får direkte, og positive, konsekvenser for Ørn. Tønsberg går fra 30 poeng til 28, som er det samme antallet Ørn og Lillehammer har. På grunn av best målforskjell av disse tre lagene spretter Ørn over streken før den siste serierunden.

Slik ser det ut:

11. Ørn 28 poeng -6 seks i målforskjell.
12. Lillehammer 28 poeng -11 i målforskjell.
13. FKT 28 poeng -21 i målforskjell

Dette betyr at så lenge Ørn vinner mot Strømsgodset 2 lørdag har de berget plassen i 2. divisjon. Det er usannsynlig at Lillehammer eller Tønsberg vinner med så mange mål som kreves for å gå forbi Ørn på målforskjell.

Spiller Ørn uavgjort er de avhengig av at det blir resultatet i kampen mellom Tønsberg og Lillehammer også. Taper Ørn rykker de ned, da vil enten Tønsberg eller Lillehammer berget plassen uavhengig av resultatet dem imellom.

FK Tønsberg har publisert hele beslutningen fra NFF på sin Facebook-side.

Klubben har sju dagers ankefrist på avgjørelsen.

 

Kommentarer på gjengangeren.no

Torgeir Lorentzen

Her kan du fritt komme med dine synspunkter, bruk gjerne fullt navn. Da blir det mer interessant for andre som følger debatten eller deltar i den. Vi krever også en respektfull og saklig tone. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepterer vi ikke. Kommentarene blir lest og godkjent før de blir publisert. Noen av kommentarene vil kunne komme på trykk i papiravisen.

Vennlig hilsen Torgeir Lorentzen, redaktør Gjengangeren.

Følg Gjengangeren på Facebook:

Les Gjengangeren som ePaper eller bestill papiravisen.